Emmaus Regenboog

Begin jaren 80 begonnen Jan Vogelzang, Hans Verstappen, Fred Huneker en iets later ook  Joris Visschers (foto) een Wagenings initiatief om nog bruikbaar grofvuil te recyclen, door het met twee bakfietsen op te halen in de wijken. Dat was af en toe nog best oppassen. Uit veiligheidsoverwegingen gingen ze met zijn tweeën, want er waren ook andere mensen uit op deze spullen.

Al vrij snel bleek het ‘Regenboog Kollektief’ zoals zij dit noemden¹, grote gelijkenis met de Stichting Emmaus te vertonen en besloten ze tot een samenwerking met deze internationale organisatie.  Tegenwoordig is ‘de Emmaus Regenboog’ de bekendste en grootste winkel in tweedehands spullen – cq welvaartsresten – van de stad!

De koffie- vergaderkamer in de Emmaus is trouwens een museum op zichzelf, vol van foto’s en oude jaarmarkt posters. Zelfs zonder verwarming is de sfeer er, hoe zal ik het zeggen, inherent ok. Het is dan ook een plek waar velen, zo niet iedereen, zich thuis moet kunnen voelen. Nou, dat is goed gelukt: het interview met Joris Visschers was een superprettig gesprek!

 

¹Ook wel aan elkaar geschreven ‘Regenboogkollektief’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s